Rensverktyg

stripping1_slide

Vi tillverkar rensverktyg för marknadens alla maskiner, från den allra enklaste underplatta till kompletta rensverktyg med giljotin eller separationsdel. Vår mångåriga erfarenhet av renskonstruktion gör att vi kan hjälpa Er att få den bästa rensningen, anpassade efter just Era maskiner och produkter.Vi kan sedan årsskiftet nu erbjuda fyra olika typer av renssystem: S-strip (även kallad Expertstrip från Bobst), Marbastrip (från Marbach), StripClip och dynamiskt rens.

EXPERTSTRIP

Utvecklat av Boxplan, Expertstrip-verktyget använder automatiskt monterade stift i olika nivåer för att med hög precision och balanserad viktfördelning trycka ut alla spillbitar. Stiften finns i specialiserade varianter beroende på vilken uppgift de har i rensningen, och vilket material som stansas.

MARBASTRIP

Marbastrip-plåtar är korta plåtar (mellan 6 och 20 mm) med en vinkel i foten för att öka deras stabilitet, och placeras främst i smala slitsar är andra lösningar är för stora eller blir för instabila. Marbastrips kompletterar främst de andra tre renssystemen.

STRIPCLIP

StripClip-teknologin är utvecklad av Vossen Profitec. StripClip-gafflarna tvingar igenom spillbiten, och hindrar biten från att komma tillbaka upp igen. Denna stora säkerhet i rensningen gör att man kan höja maskinens hastighet utan att material riskerar fastna i rensverktyget. StripClip-verktygen är också utvecklade så att man helt slipper underpinnar, vilket sparar mycket inställningstid.

DYNAMISKT RENS

I det dynamiska renset gör man hålen i underplattan mindre på strategiska platser för att rensbiten skall stötas ut med extra kraft. Spillet rensas med hjälp av bockade plåtar och träklossar på större områden.